آشنایی با بیماری کبد چرب و توصیه های غذایی :

کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) هم اکنون یکی از بیماری های رایج کبدی در دنیاست و نیاز به مراقبت ها ی درمانی جدی دارد.این مشکل کبدی می تواند پیشرفت کند و سبب سیروز کبدی، سرطان کبد و نارسایی های کبدی شود. کبد دارای توانایی بازسازی و نوسازی است و چنانچه عارضه کبد چرب در مراحل اولیه تشخیص داده شود می تواند کاملا درمان شود.

از علائم این بیماری می توان به درد ناحیه راست بالای شکم، خستگی و کاهش وزن اشاره کرد .این علائم می تواند نشانه بیماری های دیگری مانند دیابت و بیماری های قلبی نیز باشد.

روش های تشخیص این بیماری شامل: آزمایش خون و اندازه گیری میزان آنزیم های کبدی، CT scan یا MRI و درنهایت بیوپسی کبدی است .

خوشبختانه برای این بیماری هم درمان های دارویی وجود دارد و هم درمان هومیوپاتی. اولین مرحله درمان تشخیص و تفکیک این بیماری با hyperlipidemia و دیابت است ، بهبود مقاومت به انسولین با کاهش وزن و درمان های دارویی و در نهایت استفاده از آنتی اکسیدان ها به منظور جلوگیری از آسیب های بیشتر از دیگر مراحل درمان هستند .

در طب کل نگر امروزه روش هایی چون رژیم غذایی پاک کننده و رژیم غذایی دتاکس کبد توصیه می شود. اگر چه تغییر شوه زندگی و برنامه غذایی می تواند کمک بزرگی به درمان و تشخیص بیماری کند اما درمان های هومیوپاتی نیز نقش موثری در کاهش و درمان این بیماری داشته باشد.

عصاره خارمریم ، مامیران کبیر ، بابا آدم، باپلروم، گل قاصدک، آمله ، زردچوبه، قارچ ریشی و کاتوکا از گیاهان مهم پیشنهادی برای درمان طبیعی این عارضه هستند و مطالعات مختلف اثر درمانی این گیاهان را ثابت کرده اند.

توصیه می شود میوه جات و سبزی جات خام فراوان میل کنید. در مورد انتخاب میوه دقت کنید که از میوه های پرقند استفاده نکنید. از سبزیجات پخته شده استفاده کنید( بجز سیب زمینی) . از مواد پروتئینی مانند مرغ، ماهی و انواع ماکیان استفاده کنید. چربی های سالم را به مقدار مناسب در برنامه غذایی خود قرار دهید.

منبع : سلامت دیجیتال
392
مطـالــب مرتـبــــط را بخوانید