ناباروری‌های آلوده

آلودگی هوا و ترافیک دودزا با خطر ناباروری گره خورده است.

نتیجه پژوهشی در آمریکا نشان می‌دهد زنانی که در کنار بزرگراه‌های پر از آلودگی و ترافیک‌های دودزا زندگی می‌کنند، بیشتر از زنانی که در آب‌وهوای پاک زندگی می‌کنند دچار ناباروری می‌شوند.
پژوهشگران بیش از ۳۶ هزار زن و محل سکونت‌شان را در فاصله سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۳ مورد بررسی قرار دادند که در طول مدت مطالعه حدود دوهزار و۵۰۰ مورد از ناباروری زنانی خبر داد که در مناطق آلوده زندگی می‌کردند.
محققی به نام دکتر شِروسیماهالینگایی (ShruthiMahalingaiah) در این باره می‌گوید: «خطرپذیری‌ها با آنکه جزئی به نظر می‌رسد، اما همین خطرات کوچک می‌تواند تبعات جبران‌نا‌پذیری را به وجود آورد.» او در کالج دانشکده پزشکی بوستون عضوی ثابت است و رهبری این تحقیق را بر عهده‌ گرفته است.
همچنین پژوهشگر دیگری به نام مارک نیوون هوجین در این باره اضافه می‌کند: «افزایش این مشکلات کوچک می‌تواند عاملی شود برای به وجود آمدن یک مشکل بسیار بزرگ که گستره آن دامن بهداشت جهانی را می‌گیرد.»
او که محققی است از مرکز گستره‌شناسی محیط‌زیستی در مرکز بهداشت جهانی، می‌گوید: «در نظر گرفتن فرد به تنهایی شاید اهمیت این موضوع را نشان ندهد، اما اگر این نتایج را در بافت جامعه بررسی کنیم ذره‌ذره این آلودگی‌ها باعث از بین رفتن جان انسان‌ها می‌شود؛ مخلوطی از ذرات جامد و مایعات که شامل گردوغبار، خاک و دوده می‌شود.»
این گروه از پژوهشگران داده‌های اطلاعاتی راجع به ذرات ناشناخته را جمع‌آوری و بررسی کردند. آنها دریافتند زنانی که در کنار بزرگراه‌ها زندگی می‌کنند حدود ۵/۱ درصد امکان اینکه دچار ناباروری اولیه و ۲۱ درصد دچار ناباروری ثانویه شوند، نسبت به کسانی که در مناطقی با هوای مناسب زندگی می‌کنند، بیشتر است، این اعداد و ارقام تاثیرآلودگی در سنین بالاتر را به خوبی نشان می‌دهد. این گزارش توسط پژوهشگران مجله «تولید مثل انسانی» تهیه شده است.
ناباروری تنها یک مشکل از هزاران مشکلی است که آلودگی بر سر سلامت انسان‌ها می‌آورد و این آلودگی در شهرهای پرجمعیت با ترافیک‌های سرسام‌آور به اوج خود می‌رسد، بنابراین اگر می‌توانید از زندگی کردن در این مناطق خودداری کنید.

منبع : روزنامه فرهیختگان
238
مطـالــب مرتـبــــط را بخوانید