آرزوی مرگ در سالمندان را جدی بگیرید!

دبیر مرکز تحقیقات سالمندان اظهار داشت: به طور کلی آمار خودکشی در ایران و کشورهای اسلامی نسبت به سایر کشورها کمتر است و این آمار در مورد سالمندان ایرانی بسیار کاهش می یابد.
دکتر فرشاد شریفی بیماری ها و مسائل و مشکلات اقتصادی را مهمترین دلایل خودکشی سالمندان عنوان کرد و گفت: خودکشی سالمندان در ایران بسیای به ندرت ممکن است رخ دهد اما ممکن است سالمندی با این احساس که سربار خانواده است از گرفتن درمان مناسب برای بیماری و یا خوردن آب و غذا خودداری کند و به این ترتیب تلاش کند مرگ خود را جلو بیندازد.
وی با بیان اینکه در طول 25سال کار در زمینه تحقیقات سالمندی تنها با یک مورد خودکشی منجر به فوت در سالمندان مواجه شدم، افزود: خودکشی به شکل ثبت شده در میان سالمندان ایرانی بسیار کم است و این موضوع تا حد بسیاری زیادی به اعتقادات مذهبی در سالمندان باز می گردد. تحقیقات در غرب نیز نشان می دهد که خودکشی سالمندان از شمال اروپا به جنوب این قاره کاهش می یابد زیرا اعتقادات مذهبی و باور زندگی پس از مرگ و گناه بودن خودکشی در کشورهای جنوب اروپا قوی تر است.
دبیر مرکز تحقیقات سالمندی با برشمردن مهمترین علائم هشدار دهنده در مورد خودکشی خاطرنشان کرد: این علائم تقریبا در همه مشترک است. چنانچه فردی به صورت مداوم آرزوی مرگ کند و یا دائما به فکر مرگ باشد و همچنین کوچکترین تلاشی برای خودکشی را باید جدی گرفت. به ویژه این موضوع در مورد سالمندانی که از بیماری جسمی و دردهای بدنی رنج می برند ممکن است دائما آرزوی مرگ کنند. زیرا آنها این تصور را دارند که بیماریشان غیر قابل درمان است و دردهای مزمن توان تحمل فرد را به شدت کاهش می دهد. مشکلات این افراد را باید جدی گرفت و برای رفع آن کوشش کرد.
وی با بیان اینکه در کشور ما بر روی روش های غیر دارویی کاهش درد کار زیادی نشده است، گفت: سالمندان بیماری روحیه خوبی ندارند و ممکن است از غذا خوردن امتناع کنند. بنابراین علائمی مانند کاهش اشتها، افسردگی شدید، عدم مصرف مواد غذایی، بیماری مزمن و یا امتناع از درمان بیماری را باید در این افراد جدی گرفت زیرا سالمند ممکن است با این تصور که نباید دردسری برای خانواده درست کند تلاش کند با روش های اینچنینی به استقبال مرگ برود.
شریفی با اشاره به اینکه در کشور ما بسیاری از بیماری ها را به حساب سالمندی می گذارند و پیگیر درمان نیستند، اظهار داشت: این ذهنیت اشتباهی است که سالمندی را معادل بیماری بدانیم زیرا سالمندی به خودی خود بیماری زا نیست. سالمندانی که احساس می کنند روحیه و انرژی قبلی را ندارند نباید همه را به گردن سن و سال بگذارند زیرا ممکن است این موضوع ناشی از افسردگی باشد.
وی با بیان اینکه شیوع افسردگی در سالمندان بیشتر نیست اما تاثیرات آن در صورت بروز بر سالمندان بیشتر است، افزود: افسردگی در سالمندان عامل ترویج مشکلات دیگر مانند درماندگی و شکنندگی می تواند باشد و فرد را مستعد بیماری، کاهش وزن، زمین خوردن، شکستگی و حتی مرگ می کند. بنابراین لازم است مواردی مانند کاهش علاقه، کاهش انرژی و بی حوصلگی در سالمندان جدی تلقی و برای درمان آن با پزشکان معالج مشورت شود.

منبع : شفقنای زندگی
549
مطـالــب مرتـبــــط را بخوانید