داروی گیاهی دیابت نخستین بار درکشور رونمایی شد

رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی که این دارو در این پژوهشکده تولید شده است، در حاشیه این مراسم در گفت وگو با ایرنا افزود: این دارو پایین آورنده قند خون (به عنوان درمان کمکی در دیابت نوع دوم)، درمان حمایتی در بیماری های التهابی کبد، آسیب های کبدی و کبد چرب، پایین آورنده کلسترول و تری گلیسرید خون است.
شمس علی رضا زاده گفت: اجزای این فرآورده دارویی شامل هر کپسول حاوی 300 میلیگرم عصاره خشک بذرگیاه خار مریم معادل با 240 میلی گرم سیلیمارین است.
وی اضافه کرد: تاکنون منع مصرف خاصی برای این گیاه گزارش نشده، تنها در افرادی که دچار عارضه صفراوی هستند با مشورت پزشک مصرف شود.
رضا زاده اظهار کرد: دیابت یک نوع اختلال در متابولیسم کربوهیدرات ، چربی و پروتئین است که با افزایش قند خون به صورت مزمن در بیمار همراه است.
وی خاطرنشان کرد: این بیماری به دلیل عدم جذب سلولی قند خون، ناشی از کاهش ترشح انسولین یا مقاومت سلول های بدن در برابر انسولین ایجاد می شود.
رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی گفت: نتیجه کاربردی حاصل از سه تحقیق منجربه اخذ مجوز دارویی گیاهی با نام تجاری لیورسیل برای درمان بیماری دیابت توسط این پژوهشکده شد که امروز از آن رونمایی شده است.
در تحقیقی که برای بررسی اثر درمانی عصاره گیاه خار مریم در کاهش مقاومت به انسولین و قند خون بیماران دیابتی غیروابسته به انسولین صورت گرفته، سطح قند خون ناشتا 30 درصد در مقایسه با گروه دارونما کاهش یافته است و همچنین 29 درصد هموگلوبین گلیکوزیله نسبت به شبه دارو کاهش نشان داده است.
مصرف این دارو همچنین سطح تریگلیسیرید را در مقایسه با پیش از مطالعه 26 درصد و سطح آنزیم های کبدی را 23 درصد کاهش داده است.
در تحقیق بررسی اثر درمانی عصاره بذر گیاه خارمریم بر قند خون بیماران دیابتی نوع دوم کاندیدای انسولین درمانی مراجعه کننده به کلینیک غدد بیمارستان بقیه الله (عج) بر روی 60 نفر از بیماران دیابتی نوع دو به مدت 2 ماه کپسول 200 میلی گرمی داروی گیاهی سیلیمارین 3 بار در روز تجویز شد که نشان داد سطح قند خون ناشتا را 19 درصد، سطح قند خون دو ساعته را 23 درصد، سطح کلسترول خون را 18 درصد، سطح تریگلیسیرید را 24 درصد و سطح آنزیم های کبدی را 15 درصد کاهش داده است

منبع : ایرنا
453
مطـالــب مرتـبــــط را بخوانید