دیدنی های کشورالجزایر

اطلاعات کلی کشور الجزایر

پایتخت: الجزیره

نوع حکومت: جمهوری

مذهب: اسلام سنی (رسمی)

زبان رسمی: عربی (رسمی) فرانسوی ، بربری

واحد پول: دینار الجزایر

امید طول عمر: 5/62 سال

جمعیت: 32,129,324 نفر(July 2004 est)

الجزایر کشوری است در شمال قاره آفریقا، میان مراکش و تونس. پایتختش الجزیره نام دارد. مردم الجزایر عرب و بربر هستند، و دین رسمی شان اسلام است.

جغرافیا

الجزایر کشوری در شمال قاره آفریقا است، که از سمت شرق به تونس و لیبی از سمت غرب به مراکش و صحرا، از جنوب غربی موریتانی، از سمت شمال به دریای مدیترانه و از سمت جنوب به نیجر و مالی محدود است.  الجزایر کشوری در شمال قاره آفریقا است ، که از سمت شرق به تونس و لیبی از سمت غرب به مراکش، از جنوب غربی موریتانی، از سمت شمال به بحر الروم (مدیترانه) و از سمت جنوب به صحرای بزرگ آفریقا و مالی محدود است. مساحت آن حدود ۷۴۰/۳۷۶/۲ کیلومتر مربع یعنی چهار برابر فرانسه و در حدود یک برابر و نیم ایران است. بیش از 85 درصد مساحت الجزایر را صحرای بزرگ پوشانده است در شمال کوههای اطلس با فلات خشکی در میان قرار دارد. از نظر مؤقعیت طبیعی، در جنوب شرق کوههای هقار جای دارد. در امتداد ساحل مدیترانه جلگه ها و سلسله کوههای کم ارتفاع قرار دارد. از شهرهای بزرگ الجزایر (الجزیره) پایتخت کشور و وهران قسنطینه را باید نام برد .

شهرهای مهم: وهران ، قسنطنیه ، عنابه، بلیده ، سطیف
مساحت: 2,381,740 کیلومتر مربع
خط ساحلی: 998 کیلومتر
مختصات جغرافیایی: 28 درجه و 00 دقیقه شمالی و 3 درجه و 00دقیقه شرقی

تاریخ

پیش از تسلط فرانسه ، کشوری مستقل بشمار می رفت و اداره کشور به دست یک شخص که لقب (دای) نامیده می شد اداره می گردید. الجزایر به سه استان بزرگ تقسیم شده بود و اداره هر استان به دست یک نفر که به عنوان (بای) خوانده می شد قرار داشت . در سالهای اخیر افکار استقلال طلبانه در آنجا رواج یافت و مردم الجزایر حکومتی آزاد تشکیل داده با دولت فرانسه جنگیدند . پیکار آنان به استقلال الجزایر انجامید. در 1965 احمد بن بلا (متولد 1916) نخستین رئیس جمهور کشور را سرهنگ هواری بومدین (1932 تا 1978) از قدرت خلع کرد. بومدین در نظر داشت اصول قانون اساسی سوسیالیست 1963 را دوباره برقرار کند. جانشین وی سرهنگ شالی بن جدید (متولد 1929) در اواخر دهه 1980 شروع به سوق دادن الجزایر به طرف دموکراسی کرد. در 1992 هنگامی که بنیادگرایان جبهه نجات اسلامی در دور اول انتخابات ملی چند حزبی به پیروزی بزرگی دست یافتند، دور دوم انتخابات فسخ گردید. نظامیان قدرت را در دست گرفتند و فعالیت سیاسی را لغو کردند. زمانی که بوضیاف رئیس جمهور منتصب نظامیان ترور شد تنش افزایش یافت.

 

منبع : akairan.com
974
مطـالــب مرتـبــــط را بخوانید

اهرام در سودان