چند نکته درباره کنترل وزن مادران باردار

یک کارشناس مامایی با اشاره به اینکه اصلاح رفتارهای تغذیه‌ای نامناسب و تحریک کافی منجر به کنترل وزن می‌شود، گفت: استفاده از رژیم غذایی محدود برای کاهش وزن خانم‌های باردار مناسب است.

فرشته درایتی گفت: مادر باردار به مقادیر بیشتری پروتئین، بعضی از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند اسید فولیک، آهن و کالری برای دریافت انرژی نیاز دارد.
وی با تاکید بر لزوم محدود کردن مصرف غذاهای آماده افزود: غذاهای آماده فقط حاوی مقادیر زیادی کالری بدون ارزش غذایی هستند. لازم است مادران باردار از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار تا حد امکان پرهیز کنند و از نوشیدنی‌های سالم‌تر مثل شیرکم چرب، آب میوه‌های تازه فصل یا یک لیوان آب با چند قطره لیمو استفاده کنند.
درایتی با اشاره به اینکه غذا را تا حد امکان به شکل آب پز و کبابی تهیه و از سرخ کردنی‌ها بپرهیزید، گفت: افرادی که رژیم گیاه‌خواری داشته یا مشکل پزشکی خاصی مانند دیابت، دیابت حاملگی، کم خونی و سابقه تولد نوزاد با وزن پایین دارند باید با پزشک‌شان در مورد نوع ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز خود مشورت کنند.
وی با اشاره به رژیم گرفتن در دوران بارداری، تصریح کرد: رژیم گرفتن در دوران حاملگی به شدت برای مادر و جنین‌ خطرناک است و بسیاری از رژیم‌های کاهش وزن همراه با کاهش دریافت آهن، اسید فولیک و بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز است.
این کارشناس مامایی با اشاره به اینکه که افزایش وزن یکی از نشانه‌های مهم حاملگی طبیعی است، افزود : احتمال به دنیا آوردن نوزاد سالم در بانوانی که خوب غذا خورده و افزایش وزن طبیعی دارند، بیشتر است.
درایتی خاطر نشان کرد: اگر ویار، حالت تهوع یا سوزش سر دل دارید، دریافت 5 یا 6 وعده غذا با حجم کم بسیار قابل تحمل‌تر خواهد بود.

منبع : ایسنا
560
مطـالــب مرتـبــــط را بخوانید