7 نکته ای که بزاق شما درباره سلامتی به شما می گوید

روزانه بدن شما 50 انس بزاق ترشح می کند واین در حالی است که شما بی تفاوت از کنار آن رد می شوید حال آنکه همین مقدار تولید بزاق نکاتی را درباره سلامتی به شما گوش زد می کند. بزاق ماده ای ضدعفونی کننده در دهان است که به سلامتی دندان ها و لثه، پاک کردن باقی مانده های غذایی در بدن کمک می کند، دهان شما را تمییز نگه می دارد و در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و عفونت ها نقش موثری دارد.

به این علائم توجه کنید:

  • بسیاری از داروها که بالغ بر 100 عنوان دارو هستند مثل آنتی هیستامین سبب خشک شدن دهان شما می شوند و این از عوارض این داروهاست. در این حالت به بهداشت دهان و دندان خود بیشتر توجه کنید ، مرتب مسواک بزنید و از خمیر دندان های مناسب سن استفاده کنید.
  • گاها شده است که بزاغ دهان فردی سفید و تکه ای باشد، این به دلیل عفونت در دهان است. ایجاد برفک در دهان بزرگسالان نادر است اما در افراد دیابتی ممکن است مخمرها در دهان رشد کنند.
  • بزاق می تواند مطالب جالبی درباره ژنتیک و هورمون ها به شما بگویند. می توانند از ایجاد برخی بیماری ها چون دیابت و سرطان در بدن به شما اطلاع دهند. از طریق آزمون آب دهان می شود سطح هورمون ملاتونین را ارزیابی کرد . پزشکان توصیه می کنند برای عملکرد درست بدن خواب کافی و تغذیه صحیح داشته باشید.
  • بزاق دهان شما از نظر pHخنثی است ولی شما می توانید انواع مزه ها و طعم ها را احساس کنید. اگر مشکلی از نظر اسیدی و یا قلیایی بودن بزاق دهان وجود داشته باشد این امر به رشد باکتری در دهان کمک می کند. بزاق اسیدی سبب ایجاد فساد در دندان و سایش دندان ها می گردد. غذاهای غنی از آرژنین مثل گوشت و مرغ می توانند در بهبود این امراض به شما یاری دهند.
  • تولید بزاق در زنان باردار بیشتر است پس افزیش ترشح بزاق در دهان می تواند نشانه بارداری در زنان باشد واین اتفاق بدلیل تغییر در سطح برخی هورمون هاست و یا عارضه جانبی تهوع ناشی از بارداری باشد. استفاده از آدامس یا آب نبات سفت در فروبردن (قورت دادن) بزاق شما را کمک می کند.
  • بزاق تلخ و ترش می تواند بعلت رفلاکس در در دستگاه گوارش شما باشد که باعث سوزش سر دل شما نیز می گردد. تغییر شیوه زندگی، کاهش وزن و پرهیز از مصرف غذاهای تند و چرب از توصیه پزشکان است.
  • اگر با دهان باز تنفس می کنید بزاق دهان شما خشک می شود و اثرات حفاظتی خود را ازدست می دهد پس در این باره با پزشک و دندانپزشک خود مشورت کنید.
منبع : سلامت دیجیتال
535
مطـالــب مرتـبــــط را بخوانید