ازون تراپی برای درمان اختلالات عضلانی و مفصلی
یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی از کاربرد ازون در درمان اختلالات عضلانی و مفصلی مانند روماتولوژی خبر داد.
احمد رئیس السادات، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در گفت و گو با فارس با اشاره به کاربرد ازون ( ازون تراپی) در اختلالات عضلانی و مفصلی تصریح کرد: اخیراً استفاده از ازون درمانی در اختلالات روماتولوژی، ارتوپدی صدمات ورزشی و طب فیزیکی و توانبخشی رو به افزایش نهاده است.
وی خاطرنشان کرد: ازون گازی بی رنگ است که از ۳ اتم اکسیژن تشکیل شده است. در پزشکی از مخلوط بسیار رقیق ازن و اکسیژن استفاده می شود که از 05/0 تا 5 درصد حجمی (حدود 1تا110میکرولیتر در سی سی) متفاوت است.
رئیس السادات خاطرنشان کرد: این غلظت به شرط رعایت احتیاطات و استانداردهای مصوب، خطری برای سیستم های مختلف بدن از جمله دستگاه تنفسی ندارد.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی افزود: فرضیه استفاده از ازون درمانی بر این پایه استوار است که ازون می تواند سبب کاهش التهاب و تحریک روند ترمیم بافتها از طریق تنظیم متابولیسم، بهبود خون رسانی و کاهش رادیکالهای آزاد شود.
وی از جمله دیگر مکانیسمهای اثر ازون درمانی را کاهش احتمال عفونت و بهبود سیستم ایمنی در بیماران مختلف از جمله مبتلایان به زخمهای مزمن برشمرد.
رئیس السادات گفت: از مهمترین کاربردهای فعلی ازون درمانی می توان به اختلالات مفصلی و پیرامون آن از جمله آرتروز زانو، دردهای عضلانی از جمله نقاط ماشهای، التهاب رباطها و بورسها و کیستهای گانگلیونی، آرنج تنیس بازان، برخی از مبتلایان به دردهای ناشی از فتق دیسک های کمری و زخمهای دیابتی و فشاری اشاره کرد.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تصریح کرد: انتخاب صحیح بیماران،دوز و فواصل و تعداد تزریق مناسب ازون و نیز استفاده همزمان از سایر روشهای توانبخشی از جمله اصلاح الگوی زندگی و ورزش درمانی از مهمترین عوامل تعیین کننده در موفقیت درمان با این روش به شمار می رود.
وی افزود: در بررسی های انجام شده و با استناد به شواهد علمی موجود به نظر میرسد برای استفاده روتین از ازون درمانی و قرارگیری این روش در گایدلاینهای بالینی باید تحقیقات بیشتری بر روی هزینه اثربخشی و مقایسه این روش با سایر روشهای درمانی شناخته شده در اداره درد و اختلالات عضلانی و اسکلتی انجام گیرد.